Αγωνιστική Ιστιοπλοϊα Ανοικτής Θαλάσσης

Η Αγωνιστική Ιστιοπλοΐα Α/Θ απευθύνεται σε αθλητές ηλικίας από 18 ετών και άνω. Υπεύθυνη για την αγωνιστή ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα είναι η ΕΑΘ (Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης) που ανήκει στην ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία).

Με την Αγωνιστική Ιστιοπλοΐα Α/Θ ασχολούνται συνήθως ιστιοπλόοι που προέρχονται από την ιστιοπλοΐα Τριγώνου, καθώς επίσης οποιοσδήποτε αγαπά τη θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα και επιθυμεί να ασχοληθεί με τους αγώνες Α/Θ.

Η συμμετοχή τους γίνεται ως πλήρωμα σε σκάφη Α/Θ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να διαθέτουν ομαδικό πνεύμα και να είναι συνεργάσιμοι. Για την συμμετοχή τους στους αγώνες είναι υποχρεωτική η έκδοση αθλητικής ταυτότητα Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας .

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη Α/Θ που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες έχουν μήκος από 7 μέτρα και πάνω, το αγωνιστικό πλήρωμά τους αποτελείται συνήθως από 3-6 άτομα, (ανάλογα και με το μέγεθος του σκάφους) έχουν χώρους ενδιαίτησης, τα περισσότερα είναι ιδιόκτητα και διαθέτουν πιστοποιητικό καταμέτρησης.

Στους αγώνες Α/Θ συμμετέχουν ιστιοπλοϊκά σκάφη τόσο κρουαζιέρας όσο και αγωνιστικά, ανόμοια μεταξύ τους, (άλλα γρήγορα ή αργά, άλλα μεγαλύτερα ή μικρότητα, άλλα παλαιότερα ή σύγχρονα), που κατόπιν καταμέτρησης του κάθε σκάφους από εξειδικευμένο καταμετρητή, εξομοιώνονται οι επιδόσεις τους χάρη σ’ ένα σύστημα ισοζυγισμού, εκδίδεται το πιστοποιητικό καταμέτρησης κάτι που τους επιτρέπει να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες Α/Θ .

Υπάρχουν οι κάτωθι βασικές κατηγορίες αγώνων Α/Θ:

  • οι offshore (ανοικτής θαλάσσης), όπου τα σκάφη διασχίζουν μεγάλες  αποστάσεις στην ανοικτή θάλασσα και,
  • οι inshore (περίπλους σημαντήρων, τριγώνου ή όρτσα πρίμα), όπου τα σκάφη ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές γύρω από σημαντήρες ή άλλα σημεία στροφής κοντά στην ακτή.
  • OneDesign, αγώνες που  γίνονται με πανομοιότυπα μεταξύ τους σκάφη, στα οποία δεν υπάρχει σύστημα ισοζυγισμού. Απλά κερδίζει όποιος τερματίσει πρώτος.

Δελτίο Αθλητή Ανοικτής Θαλάσσης

Για την ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΑΘ θα πρέπει να προσκομίσετε στην γραμματεία του Ομίλου μας ή σκαναρισμένα με e-mail (στο nol.evias@gmail.com) και κατόπιν να προσκομιστούν και τα πρωτότυπα στη Γραμματεία  τα εξής:

1. Αίτηση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον αθλητή (από 18 χρονών και πάνω )

https://www.eio.gr/docs/entypo.pdf

 2.Κάρτα υγείας αθλητή (συμπληρωμένη απο Καρδιολόγο ή Παθολόγο/Παιδίατρο ) στην οποία θα πρέπει να τεθεί μία χάρτινη φωτογραφία ταυτότητας του αθλητή και   να σφραγιστεί από τον γιατρό  .

https://www.eio.gr/docs/KartaYgeias.pdf

3. Αποδεικτικό κατάθεσης στο λογαριασμό της ΕΙΟ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (15 ευρώ με αιτιολογία “Εγγραφή Ονομ/μο Αθλητή ).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – IBAN: GR8001100800000008000744899    ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :EΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

4.Μία φωτογραφία ταυτότητας έγχρωμη ηλεκτρονική, Η φωτογραφία πρέπει να είναι τύπου διαβατηρίου, ανάλυσης 300dpi, σε αρχείο jpeg, μικρότερο από 1ΜΒ και μπορεί να σταλεί με cd ή και ηλεκτρονικά στο μαιλ nol.evias@gmail.com

5.Αίτηση εγγραφής  αθλητού του ΝΟΛ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΘΛΗΤΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ 

Για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΑΘ θα πρέπει να προσκομίσετε στην γραμματεία του Ομίλου μας ή σκαναρισμένα με e-mail στο  nol.evias@gmail.com   τα εξής:

1.Αίτηση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον αθλητή (ενήλικο)

https://www.eio.gr/docs/entypo.pdf

2. Κάρτα υγείας αθλητή (συμπληρωμένη απο Καρδιολόγο ή Παθολόγο/Παιδίατρο).

https://www.eio.gr/docs/KartaYgeias.pdf

3.Αποδεικτικό κατάθεσης στην ΕΙΟ (10 ευρώ με αιτιολογία “Εγγραφή Ονομ/μο Αθλητή “).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – IBAN: GR8001100800000008000744899    ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :EΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ