Η κολύμβηση θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά αθλήματα των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Είναι ένα άθλημα που χαρακτηρίζεται από τη διπλή του προσφορά, τόσο στην σωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, όσο και στην θωράκιση του οργανισμού ως μέτρο πρόληψης από διάφορες ασθένειες, χωρίς επιβαρύνσεις.

Το τμήμα κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης απευθύνεται σε αθλητές από 4 ετών και άνω, τα οποία, με την φροντίδα ειδικευμένων προπονητών, θα αγαπήσουν την θάλασσα και θα μάθουν να κολυμπούν σωστά. Τα μαθήματα ξεκινούν, μετά το κλείσιμο των σχολείων το καλοκαίρι στην παραλία Κιόσκι, σε θαλάσσιο χώρο που διαμορφώνεται με διαδρομές που εξυπηρετούν το διαχωρισμό των παιδιών σε τμήματα και προσομοιώνουν μία πισίνα μες την θάλασσα.  Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, αλλά και το επίπεδο ικανότητας επίπλευσης.

Πρωταρχική έγνοια είναι η ασφάλεια των παιδιών  και η ελπίδα ότι, μέσα από τη σχολή,  η κολύμβηση να αγαπηθεί τόσο, ώστε να γίνει το σπορ που θα επιλέξει το παιδί να κάνει  στο μέλλον. Ένα σπορ που θα τα προστατεύει και θα τα γυμνάζει.